Algemene informatie

Ontdek de spanning, snelheid en sensatie van De Ronde van Deventer! Zet je schrap, want zondag 17 september wordt Deventer het decor van een onvergetelijke toertocht voor het goede doel. De Ronde van Deventer biedt niet alleen prachtige routes, maar ook een bruisende en feestelijke sfeer aan de start- en finishlocatie. Geniet van het enthousiasme van de toeschouwers terwijl je over de finish komt.

Of je nu een doorgewinterde wielrenner bent of gewoon op zoek bent naar een geweldig sportevenement om van te genieten, De Ronde van Deventer heeft voor iedereen iets te bieden. Beleef de spanning, juich je favoriete renners toe en maak deel uit van de wielergeschiedenis van Deventer. Ook voor de “gewone” fietser is er een prachtige route uitgestippeld. En dat allemaal voor het goede doel, namelijk Stichting Leergeld Deventer.

Het programma

08.45 – 11.00 uur             Afhalen startbescheiden
09.00 – 09.45 uur           Tijdvak start 140 km
09.45 – 10.30 uur            Tijdvak start 100 km
10.30 – 11.00 uur              Tijdvak Dikke Banden 25 km
11.00 – 11.45 uur               Tijdvak start 60 km

 

Voorbereiding

Zorg dat je thuis al goed ontbeten hebt voordat je op de fietst stapt. Neem een bidon mee. Uiteraard zijn er waterpunten langs de route. Het is ook handig om alvast de routes in te laden op je fietscomputer of telefoon. We zullen de route en bijbehorend GPX bestand tijdig opsturen of op de site publiceren. Je krijgt van ons een stuurbordje bij het afhalen van de startbescheiden.

 

Bereikbaarheid

De Ronde van Deventer start langs de IJssel aan de kant van De Worp. De startlocatie is aan de Bolwerksweg ten hoogte van Stadsstrand Meadow. Dit is tevens de finishlocatie.

Parkeren

Kom je met de auto? Dan is er voldoende plaats om gratis te parken bij Parkeerterrein Melksterweide (Worp 12, 7419 AD Deventer). Tevens hebben we hier ook een ruime en bewaakte fietsenstalling geplaatst.

 

Routes wielrenners

Er zijn 3 fantastische routes uitgestippeld voor de wielrenner. Daarnaast is er een dikke banden toer voor niet-wielrenners. Klik op de route om het GPX bestand van de route te bekijken:

Route van 60km

Route van 100km

Route van 140km

Dikke Banden Toer

Route Dikke Banden Toer

Voor de niet-wielrenners onder ons hebben we een fantastische toertocht van 25 km rondom Deventer. Deze is bedoeld voor de normale fiets. Tijdens deze toch kom je op 2 locaties waar een hapje en drankje te nuttigen zijn. Leuk voor het hele gezin! Of juist met collega’s, familie of vrienden. Je fietst een mooie route met veel gezelligheid gegarandeerd. En daarnaast fiets je ook nog eens voor het goede doel! Na de finish zal onze partner Stadsstrand Meadow de deelnemers en toeschouwers voorzien van heerlijke hapjes en drankjes. 

Route Dikke banden toer: 

Verzorginsposten

Uiteraard is er ook gedacht aan verzorgingsposten. Op elke route zijn deze te vinden, hoe langer de tocht hoe meer verzorgingsposten.

Foto’s en video’s

We vinden het onwijs gaaf om als organisatie zo’n mooi evenement voor het goede doel te organiseren. En dit leggen we graag vast door foto’s en video’s te maken. We zullen het beeldmateriaal na het evenement op deze site plaatsen.

 

Stadsstrand Meadow:

De Ronde van Deventer werkt samen met Stadsstrand Meadow. Op deze prachtige locatie, direct naast de start- en finishlocatie, zal er voor zowel de wielrenner als de toeschouwers heerlijk vermaak zijn. Hapjes, drankjes, muziek, aan alles is gedacht. Ook zal er aan het einde van de dag een verloting zijn met fanatische prijzen, zoals een gloednieuwe fiets (gesponsord door Roto Tweewielers), een echte Kamado BBQ (gesponsord door Kamado Grills) en nog veel meer.

 

Inschrijven

De inschrijving is inmiddels alweer een tijdje geopend. Er is ruimte voor 500 wielrenners, schrijf je dus snel in!

Nu inschrijven

 

Tarieven: € 30,- voor de 60, 100 en 140km
Dikke Banden Tocht: € 15,-

Kom je met collega’s, vrienden of familie als (grote) groep? Dit is mogelijk.
Je kan je namelijk in één keer inschrijven op factuur via onderstaande knop.

Nu inschrijven op factuur

Daarnaast kun je je ook met meerdere deelnemers tegelijk aanmelden via de gebruikelijke manier om je tickets te bestellen. Uiteraard is hierbij alles van de individuele inschrijving ook bij inbegrepen. Het voordeel van de teaminschrijving is dat je gemakkelijk alle deelnemers van jouw team kunt aanmelden, in een keer alle startbewijzen kunt ophalen en tegelijk kunt starten. Wel zo gezellig!